tisdag 11 juni 2013

Nu är piparna nära!

Nu är det i stort sett klart i hönshuset för småpiparna! Fick besked idag att äggen nu är nedflyttade till kläckningshyllan i apparaten och att dom snart är redo att trilla ur skalen och ner i en liten korg med en fläkt som torkar dom. Så fiffigt :)


Värmelampa, pyttevattenbehållare och en lite för stor foderlåda är på plats i pallkragarna. Foderlådan kommer att kompletteras av en gammal frisbee som matskål tills dess att dom når högre upp. Jag läste någonstans att dom behöver lite extra fotfäste under sig i början när dom sprattlar omkring så en gammal duk får sätta livet till. Jag har även byggt en ny sittpinneställning med tillhörande bajsfångare, även det efter tips på nätet. Det blir mindre bajs i spånet att städa undan och i slutänden gödsel utan spån i, win-win! :)


Jocke har gjort en fiffig lucka som man kan öppna och stänga via rep så man slipper gå in i buren och orsaka hönspanik varje gång dom ska släppas ut eller stängas i för natten. Det är bara att dra i repen i rätt ordning och utan hönsfåglar emellan :) Givetvis kommer dom att få en ramp upp till luckan så småningom men det lär ju dröja några månader innan det blir aktuellt för småpiparna att klättra upp på en sådan så det tar vi sen. Förhoppningsvis kommer inte hönsen på sen hur man gör med repen och släpper ut sig själva, eller släpper in räven för den delen. Men det är ju hönshjärnor vi har att göra med så det ska nog inte vara någon fara...

1 kommentar: